Tjejmarathon - för alla

tjejmarathon, löpning, välgörenhet

Tjejmarathon - för alla!

Tjejmarathon - för alla och något så fint som ett lopp för tjejer. Alltså för tjejers skull! För kvinnors skull! Vill tipsa om loppet för alla som kan springa. Män, kvinnor, killar, tjejer, gubbar, tanter. Och alla andra! Vi som kan gör det för de som inte kan. För att stötta det fenomenala arbetet som görs vid Panzi-sjukhuset i Kongo. Självklart behöver du inte ens springa för att att stötta Sveriges första Ultralopp för välgörenhet!

Madeleine Rybeck och Ann-sofie Forsmark drog igång det som nu är Sveriges största välgörenhetslopp, sett till insamlade medel. Jag älskar att de gör fler än en markering med det här! Dels visar de hur stort något kan växa från i princip ingenting (läs mer på Tjejmarathon) och dels utmanar de det där dravlet med att tjejlopp ska vara kortare än andra lopp och kör på med Ultralopp. Hur coolt är inte det? 

Springa eller inte? Du kan bidra ändå!

Nej, du behöver inte ens springa för att stötta Tjejmarathon och Panzisjukhuset. Du behöver framförallt inte springa ett ultralopp, det finns andra varianter också. Och andra sätt om du inte vill eller kan springa! Kika in på Tjejmarathon så hittar du all information du behöver. Enkelt! Och det är ju så vi lyckas, med små enkla steg. Eller hur?! 

Vem vill egentligen inte bidra till Panzisjukhuset, med dr Mukwege is spetsen (du vet han som har varit nominerad till Nobels fredspris) som tar hand om kvinnor och barn som som utsätts för våldtäkter och andra hemska övergrepp i inbördeskrigets Kongo. 

tjejmarathon - för alla, löpning, blogg, Hälsa mera
Här springer du förbi, kan ju vara värt en runda, eller hur?!

Vi mår bra av att hjälpa så det här är ett hälsotips i sann win-win-win-anda: du mår bra av att hjälpa, av att träna inför loppet (om du ska springa alltså) och de utsatta får en chans att må bättre tack vare dig. 

Ses snart igen!

heja heja dig på alla sätt sålänge!

PS. följ gärna min blogg på Bloglovin´

 

Bilder lånade från Tjejmarathon´s hemsida

Comments

Permalink

Låter bra för de som gillar att springa, oavsett vem du är. Jag är själv mest för gruppidrott och i första hand fotboll. Jag gillar också att en på Göteborgsvarvet kan göra något liknande och springa för min favorit Ågrenska. http://www.agrenska.se/

Och jag gillar verkligen folkfesten kring dessa arrangemang (då jag kan foto glädje och ansträngning). Har till och med blivit anlitad av Göteborgsvarvet för att foto folkliv där på huvudlopps-dagen.

Tjejmaraton är ju en lysande bra idé, får fundera på om jag ska ta mig dit.

Permalink

med ditt engagemang kring varvet. Just folkfesten är fenomenal där tycke jag. 

 

MEN: tjejmarathon behöver du ju inte gilla att springa för att delta i. Du kan bidra med en peng till Panzi oavsett. DET tycker jag är en bra grej det :-)

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.