Våga ta hjälp av en expert!

våga ta hjälp, Malin Lundskog, hälsa, expert,

Våga ta hjälp

Våga ta hjälp av någon som kan det du behöver, någon som vill och någon som faktiskt har valt att arbeta med ett område som kanske inte är ditt starkaste. På tisdagar freebejsar jag ju bland mina tankar här på bloggen och idag tänker jag mycket på att det är både hälsosamt och lönsamt i längden att anlita en expert. Oavsett område? Ja, jag tror det. Rätta mig gärna om du tycker att jag har fel. 

Det där med att våga ta hjälp ... Vaddå våga? Krävs det verkligen mod? Ja, det gör det. Det krävs mod att visa sig svag och mod att visa att en inte kan något. Och mod att släppa kontrollen! Men oj oj oj vad en sparar in i tid och energi och kvalitet när någon som kan något gör det de kan. När det flyter på, sköts effektivt, när detaljer uppmärksammas. Och så vidare. 

Det sa klick!

Jag tycker att det är jättekul att ta bilder. Och att redigera dem. Jag tar mycket bilder. Till bloggen, till Instagram (in och följ mig där!), till föreläsningar. Det där med bilder tar ganska mycket av min arbetstid. Klura på bakgrund, miljö, färger, former, vad ska bilden användas till och så vidare och så vidare. Så träffade jag Viktoria Davidsson. Alltså wow! Det sa klick! Och vips hade hon trollat fram galet fina bilder av mig. Jag är så himla nöjd med dem att du kanske blir trött på dem. Kommer att använda dem till allt. Alltid! Typ ... 

Det var en fröjd att se och höra henne jobba, detaljer som jag inte ens tänker på förrän efteråt var självklara för Viktoria och även om jag är en linslus när det gäller att ta selfies, så är de inte lika självklart att vara bekväm när någon annan finns bakom kameran. Här var jag bekväm. 

våga ta hjälp, blogg, Malin Lundskog, hållbar hälsa, expert
Ibland tar även en hälsokreatör av sig buff och löparkläder och sätter på sig orange läppstift och går ut på stan. Som en vanlig människa ...

Vem skulle du ha hjälp av att våga ta hjälp av?

Jag tycker att det är en fröjd att se ett proffs jobba. En målar som spacklar en vägg på nolltid (och väggen dessutom blir jämn och fin!). En personlig tränare som ser dina obalanser och sätter in precis den träningen du behöver, en föreläsare som träffar rätt och pratar om precis det du behöver med precis de orden du behöver höra det med, en kock som svänger ihop risotton med perfektion ... Det ligger mycket arbete bakom allt. Det inte konstigt att du inte kan det lika bra som dem. I alla fall inte lika snabbt. Eller med samma finess. Inte konstigt alls. 

Vilken expert skulle du ha hjälp av att ta hjälp av just nu? Gör det! Sååå värt! Jag ångrar inte ett ögonblick med Viktoria (hennes hemsida här för dig som vill se vad hon gör) och tror att det här med att anlita experter är en ypperlig stresshantering. Tänk vad många ok som kan lätta från dina axlar. Och vad många surdegar som kan bli färdigbakta om någon som har tid för dem tar sig an dem! 

Behöver du prata hälsa? Kolla in min hälsopepp
Vill du bli hälsopeppad i grupp - här hittar du info om min mastermind
 

Till exempel ... 

Tja, så går mina tankar idag. Vad tänker du om det?!

Hur som: heja heja dig!

Ses snart!
//Malin

Comments

Permalink

Jag kan bara hålla med dig. Att plocka in den kompetens som behövs för utveckling är ofta vägen till framgång. Om du inte är expert inom ett område är det väldigt tidsödande att utföra det. Tid som kan spenderar med att istället fokusera på din egen spjutspetskompetens.

In reply to by halsamalin

Permalink

Its like you read my mind! You appear to know so much about this,
like you wrote the book in it or something. I think that
you could do with some pics to drive the message home a bit,
but other than that, this is excellent blog.

A great read. I'll certainly be back.

Also visit my blog de nature

Permalink

Oh ja - fantastiskt fina bilder av dig och det syns tydligt att du ÄR bekväm med hela situationen. Underbart!

Liksom du så är även jag älskare av proffs, något jag bloggat om både en och två gånger på min blogg. Mötte ett proffs på Hypoteket Bolån Sverige AB häromdagen och vips, så blir livet mycket enklare (för mig, i just den situationen)!

Permalink

Håller med dig att det är bra att anlita en expert, du spar tid och du får ett proffsigt material eller rätt hjälp. Snygga foton du har 😄
Jag har anlitat en PT för hjälp med träning. Funderar på att anlita fotograf för att utveckla mina bilder.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.