Kom igång med träningen

Både forskare, läkare och de flesta vanliga människor är överens om att träning är ett bra sätt att må bättre både fysiskt och psykiskt. Men för de som inte har tränat särskilt mycket innan kan det svåraste steget vara att börja. Och även om du har tränat en del innan och det har gått ett tag sen sist är det svårt att komma igång. Därför kan du i det här inlägget få några tips på hur du kan gå tillväga för att komma igång med din träning.

Ta det lugnt

Ett misstag som många gör är att de går för hårt på vilket gör att de tar ut sig på en kort stund. Att träna för hårt när du fortfarande är otränad bidrar oftast till att upplevelsen inte blir rolig eller härlig vilket i sin tur leder till att många ger upp redan från början. Därför är det av största vikt att du tar det lugnt från början för att sedan utöka ju mer du tränar. Om du till exempel vill träna på gym kan du börja med att använda ett löpband eller en crosstrainer och kanske någon typ av lättare vikt för att sedan utöka. Vill du träna löpning kan det räcka med att du promenerar några delar och springer resten för att du så småningom ska klara av att springa hela sträckan.

Muta dig själv

Ett annat bra sätt att komma igång med träningen är genom att muta och peppa dig själv. Är du till exempel en musikälskare kan du muta dig själv genom att tänka att du får lyssna på musik en stund när du tränar. Likaså för dig som gillar ljudböcker eller podcasts. Du kan också muta dig själv genom att träna först för att sedan få göra något roligare. Till exempel om du tränar i 40 minuter får du sedan kolla på tv-serier. Sist men inte minst kan du ge dig själv mutor i form av godsaker eller shopping. Vad som än funkar för att du ska börja träna.

Glöm inte uppvärmning

Innan du börjar träna mer intensivt är det viktigt att du värmer upp ordentligt för att träningspasset ska vara behagligt. Ska du till exempel ut och springa kommer du klara av att springa längre om du stretchar och får upp lite puls innan eftersom det annars kan bli för intensivt på en gång.