Kost

Hitta din träningsform

En anledning till varför många inte tränar regelbundet är för att de ännu inte har hittat en träningsform som de gillar. Många tänker att träning innebär att använda maskiner och vikter på gym. Trots att det är ett bra sätt att få motion och stärka kroppen så är det inte för alla. Därför är det viktigt att du fortsätter att prova dig fram för att försöka hitta en träningsform som passar dig. Här nedan kan du läsa mer om flera olika sätt att träna.

Dans

Om du älskar musik kan dans vara den perfekta träningsformen. Idag finns det många olika sätt att få bra motion genom dans. På många gym finns det fler pass att välja bland som innefattar dans. En av de mest populära är Zumba. Zumba är en träningsform som är som en blandning mellan latinska danser och aerobics. Är du intresserad av att lära dig att dansa kan du gå en kurs i till exempel salsa eller hip hop. I övrigt är YouTube en guldgruva om du föredrar att träna hemma. Med bara en sökning kan du hitta videos på olika teman där du och instruktören dansar er igenom videon. Älskar du till exempel disco finns det passande dansträningsvideos för dig.

Boxning

Boxning eller någon annat typ av kampsport är ett bra sätt för dig att få ut aggressioner samtidigt som du får träna hela kroppen. Du kan träna boxning för nöjes skull och för att få bra träning, men det går även att tävla i det. Eftersom boxning är en populär träningsform finns det oftast flera klubbar du kan vända dig till om du är intresserad av att prova på boxning.

Padel

Under 2020 blev padel en av de mest omtalade och populära träningsformerna i Sverige då det öppnades nya padelhallar varje vecka oavsett vart i landet man befann sig. Padel är blandning mellan squash och tennis. Förutom att många spelar padel för att få bra motion är det minst lika många som tränar padel för att det är ett bra sätt att umgås med sina kompisar och man kan tävla mot varandra.

Yoga

Om du behöver sträcka på kroppen och bygga upp styrka på ett mer lågintensivt sätt kan yoga vara något för dig. Idag finns det många olika sätt att träna yoga och de kan vara både avslappnande såväl som ansträngande. En lugnare form är till exempel YinYoga medan poweryoga är mer intensiv. Även yoga är en populär träningsform och det finns kurser du kan skriva upp dig på lite var stans. Förutom att det finns fysiska pass du kan gå på kan du även använda dig av YouTube om du vill testa på yoga innan du skriver upp dig på en kurs eller föredrar att vara själv när du tränar.