Bra kost – vad är det?

När det talas om att ha en hälosam livsstil talas det mycket om att kosten är viktig. Men det kan vara svårt att ha koll på vad bra kost faktiskt innebär för något. Därför hoppas vi i det här inlägget kunna reda ut det.

Varierande

En bra kost ska vara varierande. Du ska inte äta samma typ av mat varje dag eftersom det leder till att du inte får i dig det din kropp behöver. Du ska allra helst undvika att äta färdigmat eftersom de innehåller tillsatser som i längden inte är bra för kroppen. Många veganer lider av B12-vitaminbrist eftersom det naturligt finns i animaliska produkter. Då kan du kompensera genom att äta tillskott.

Individanpassad

Men det som en person mår bra av kan en annan person må sämre av. Därför är det viktigt att du tar hänsyn till dig själv och äter det du är sugen på samtidigt som du tänker på att äta en varierad kost. Det är inte hela världen om du äter en bulle till fikat eller äter snabbmat. Det viktigaste är att maten du får i dig ger dig och din kropp det du behöver för att må bra. Och ibland blir man gladare av en bit choklad.